Kennel Tarnmas
kennelnummer 2005-07-08
  
godkänd  av FCI 060116
Innehavare av enskild firma samt momsregistrerad
                                                                                

Wiola

Var kommer namnet Tarnmas ifrån? I södra Australien levde en folk grupp som kallades för Kaurna. Tarnma är namnet på den honung som finns i kaprifol blomman. Nektarn var en viktigt näringstillskott för dessa människor.
 
 Tarnma is a honeysuckle tree. The honey contained in the blossom of this tree is a favourite article of nourishment for the natives

".....If the Kaurna people were now subjects of the king, it was important that they deal in the king's English. The quicker they became black Europeans the better. So with the extinction of the Kaurna people, so too did the language die. .....Efforts are being made now to resurrect the language in the Adelaide region."

 

Jag följer naturligtvis:

SKKs grundregler
Ceskyterrierklubbens regler
Skatteregler
 

Oscar

 

Lite om mig
Jag föddes för en massa år sedan på Kungsholmen mitt i Stockholm. Långt innan jag kunde säga mamma eller pappa kunde jag säga vovve. Varenda jul & födelsedags lista toppades av önskan om egen hund. Eftersom min mamma var så rädd för hundar dröjde det ända till jag var 15 år innan min dröm blev sann. Innan dess hade jag alla möjliga smådjur, allt från hamstrar till maskar.  Jag är så gammal så att jag var ung när det var vänster trafik. Fram till 3 september 1967 hade SJ Stockholm arbetshäst. Bläsen med ägare Ivar levererade gods på Kungsholmen & passerade min skola på eftermiddagarna & resten av dagen spenderades på kuskbocken. Som barn är nog Ivar den snällaste vuxne jag kände. Många är de hundar jag har vallat runt på nedre Kungsholmen & ute i Täby där mormor & morfar bodde. Det var allt från tax till saluki.  


Så kom han då äntligen! Pelé var min första egna hund & var 5 1/år när han flyttade in i mitt hjärta. Det var meningen att jag skulle passa honom under 2 veckor som hans ägare var borta men han blev kvar till dess att han dog vid nästan 12 års ålder.
Min stackars arma moder var så hundrädd men denna ömma hjälte vann hennes hjärta också. Pelé närmade sig mamma sakta, sakta tills en dag han kunde lägga sitt huvud i hennes knä. Efter det var det bara Pelé hit & Pelé dit.

Jag fick ha honom 1969-1975
    
 

Min första Aussie köpte jag 1999. Innan dess vet jag inte om jag överhuvudtaget har sett en. Det blev kärlek vid första ögonkastet & den kärleken har bara blivit starkare för vart år.  Pga av olika orsaker föder jag inte längre upp aussie. 2009 kom Silkyn in i mitt liv men beslutat att inte heller föda upp dessa, det blev en kull. Min huvudras är from 2014 Cesky som på många sätt liknar aussien.  
  
För mig blev det en naturlig utvecklingen av min passion för hundar att bli uppfödare. Min målsättning är att föda upp friska & sociala valpar. Att använda sunda  hundar som tillsammans förhoppningsvis kan tillföra rasen något positivt med hänsyn till ras standarden genom sina avkommor.
 
Vi föder upp i en mycket liten skala. Vet precis vilken typ jag tycker om & vilken temperament jag söker. Att vänta in rätt kombination är viktigare än att producera valpar.  Att vänta in rätt valpköpare när den tiden kommer är viktigare än att få valpar sålda.  Min önskan är att jag ska ha kontakt med dem hela hundens liv.

Livet förändras
Efter Myrans plötsliga död tappade jag suget efter att fortsätta med aussie. Efter sökt har jag nu hittat rätt och i hemmet finns nu Ceskyterrier

                                                                                                                                                             
Lite om Hasse
Hasse har haft hundar omkring sig hela livet.  Tävlat drag med Husky & Grönlandshund, precis som 2 av sina bröder. Hasses syster föder upp Dansk/Svensk  gårdshund men enstaka kullar av Dvärgpudel.
Balto den sista Grönlandshunden

November 2006 tog livet en ny vändning & jag vände  Aspudden som är en förort på gång avstånd från Stockholms innerstad, ryggen. Bor nu tillsammans med hundarna och Hasse i ett underbart hus i Sibble, ett stenkast från havet. Närmaste mer välkänd ort är Tumba, en bilresa på ungefär en kvart. Från gemensamt husägande till brölopp är steget inte långt *ler* så 10 februari 2007 slog vi till.

Vår vigselförättare var Eva Otter
Vittnen var min älskade dotter Rebecka & min kära vän Hanna. Thomas var också med & agerade fotograf.

 

Kolgården
Vårt hem i Gysinge, Sandvikens kommun i Gästrikland

Efter 10 år på Hagaberg var det dags igen och nu är vi hemma.

Hagaberg
Vårt hem i Uringe, Grödinge, Botkyrka kommun, Stockholms län & Södermanlands landskap

Efter 2 år i Sibble har vi nu flyttat till Hagaberg som också ligger i Grödinge men något mer in i landet.
Huset är byggt 1860 med restaurering 1940 & löpande. Tomten är nästan dubbelt så stor & plan. Det finns ett stort uthus som innehåller verkstad, gästrum & 2 spiltor. Hönsen har verkligen fått högt i tak!